Gezonde tussendoortjes kunnen nog wel eens een ‘dingetje’ zijn. Als je het supermarktschap met tussendoortjes als Liga en Sultana moet geloven, ben je daar aan het juiste adres. Ik geef liever de voorkeur aan zelfgemaakte snacks, of snacks zonder enige toevoegingen (denk: fruit en groenten). Vaak zitten de supermarkttussendoortjes alsnog vol geraffineerde suiker en e-nummers. En dat is toch hartstikke zonde?! Je kunt namelijk zo gemakkelijk voor een gezond tussendoortje kiezen.
Proteïne koekjes
Je kunt ook gewoon lunchen met koekjes. Deze proteïne koekjes zorgen voor extra energie en zijn snel gemaakt. Een beetje pindakaas erbij en jouw lunch is compleet.
Ingrediënten voor vier porties:
- 250 gram havermout
- 200 gram vanille proteïne poeder
- 2 bananen
- Pindakaas (optioneel)
Appel chips
Lekkere gezonde chips.
Benodigheden:
-Appels
-Suiker (kaneelsuiker)
-Kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 100 graden. Snij de appels in dunne plakjes. Handig met een mandoline of kaasschaaf. De schil kan je laten zitten. Leg op de bakplaat een bakpapiertje en daarna de plakjes appel. Het beste is om ze niet te laten overlappen. Strooi er suiker en kaneel over heel en stop ze in de over. Bak ze nu voor 1 uur in de over. Daarna controleer je of ze nog los van elkaar zitten en bak je ze nog 1 uur. Laat ze daarna afkoelen, waardoor ze harder worden.
De zure van de appel komen door het drogen in de oven echt naar boven. Ook is dit een lekker manier om een gezonde snack te nemen.
Lekkerste om gelijk op te eten, maar je kan ze ook voor 2 dagen bewaren.
Hou je niet van appels. Dan kan je de appels vervangen met peer of banaan
Aardbeien yoghert repen
Lekker voor in de warme zomer.
Benodigheden:
-Yoghert
-Aardbeien
-Honing
Bereiding:
Inplaats van 5 minuten wachten en in stukken snijden, kan je ze ook gelijk breken. Zo krijg je een speels effect met de stukken. Enige nadeel is dat niet iedereen een even groot stuk heeft.
Proteïne koekjes
Je kunt ook gewoon lunchen met koekjes. Deze proteïne koekjes zorgen voor extra energie en zijn snel gemaakt. Een beetje pindakaas erbij en jouw lunch is compleet.
Ingrediënten voor vier porties:
- 250 gram havermout
- 200 gram vanille proteïne poeder
- 2 bananen
- Pindakaas (optioneel)
- 2 theelepels kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine. Maak twaalf balletjes van het deeg en druk deze plat op een bakplaat met bakpapier. Doe dit dertig minuten in de oven. Smeer er wat pindakaas op om het helemaal compleet te maken.
Wat je eventueel nog kan toevoegen:
– rozijnen
– stukjes appel
– cranberries
– blueberries
– noten, zaden of pitten
– pure chocolade
– en natuurlijk wat je zelf lekker vind
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine. Maak twaalf balletjes van het deeg en druk deze plat op een bakplaat met bakpapier. Doe dit dertig minuten in de oven. Smeer er wat pindakaas op om het helemaal compleet te maken.
Wat je eventueel nog kan toevoegen:
– rozijnen
– stukjes appel
– cranberries
– blueberries
– noten, zaden of pitten
– pure chocolade
– en natuurlijk wat je zelf lekker vind
Appel chips
Lekkere gezonde chips.
Benodigheden:
-Appels
-Suiker (kaneelsuiker)
-Kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 100 graden. Snij de appels in dunne plakjes. Handig met een mandoline of kaasschaaf. De schil kan je laten zitten. Leg op de bakplaat een bakpapiertje en daarna de plakjes appel. Het beste is om ze niet te laten overlappen. Strooi er suiker en kaneel over heel en stop ze in de over. Bak ze nu voor 1 uur in de over. Daarna controleer je of ze nog los van elkaar zitten en bak je ze nog 1 uur. Laat ze daarna afkoelen, waardoor ze harder worden.
De zure van de appel komen door het drogen in de oven echt naar boven. Ook is dit een lekker manier om een gezonde snack te nemen.
Lekkerste om gelijk op te eten, maar je kan ze ook voor 2 dagen bewaren.
Hou je niet van appels. Dan kan je de appels vervangen met peer of banaan
Aardbeien yoghert repen
Lekker voor in de warme zomer.
Benodigheden:
-Yoghert
-Aardbeien
-Honing
Bereiding:
Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Pak een grote kom en doe daar de yoghurt in, roer de honing er goed doorheen. Schenk het mengsel in een ovenschaal of vierkante bak. Strooi de aardbeien er over en bekleed de schaal met een stuk plastic folie. Druk voorzichtig met je handen op het plastic zodat de aardbeien er wat verder de yoghurt in zakken. Plaat de schaal in de vriezer voor de hele nacht. Haal de schaal uit de vriezer en laat het 5 minuten staan, dan snijd je het in gelijke stukken. Bewaar de stukken in de vriezer in een bakje of een stuk folie. 5 minuten voor serveren uit de vriezer halen.
Inplaats van 5 minuten wachten en in stukken snijden, kan je ze ook gelijk breken. Zo krijg je een speels effect met de stukken. Enige nadeel is dat niet iedereen een even groot stuk heeft.
Reacties
Een reactie posten