Sinds kort ben ik helemaal fan van fruitwater, dat is gewoon water met vers fruit, ijs en eventueel wat munt of andere kruiden. Het is lekker fris en een perfecte manier om vooral op de warme dagen je vochtbalans op pijl te houden. Gemiddeld heb je zo’n 2 liter water per dag nodig, dat haalde ik voorheen niet maar met het fruitwater haal ik dit 100%. Het helpt daarnaast ook om afvalstoffen van je lichaam af te voeren en is dus ook ideaal als je aan het lijnen of detoxen bent. Om niet uitgekeken te raken op één soort fruitwater heb ik wat lekkere combinaties voor je gevonden op het internet. Die zeker mijn favorieten drankjes zitten.
Munt en limoen
Dit is natuurlijk een klassieker, en niet voor niets: deze ingrediënten geven je water een frisse smaak.
Basilicum, aardbeien en citroen
Aardbeien en basilicum passen heel goed bij elkaar. En voor een klein zuurtje doe je er ook citroen bij. Tip: drink het wel snel op, anders worden de aardbeien papperig. Niet te ver van tevoren maken, dus.
Munt met watermeloen
De ultieme dorstlesser.
Komkommer en rozenwater
Heerlijk bij gerechten uit het Midden-Oosten: de schillen van de komkommer (eventueel bij elkaar gebonden met een keukentouwtje) met een paar druppels rozenwater.
Aardbeien, munt, komkommer en limoen
Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je water een beetje zoet wordt.
Framboos, rozenblaadjes en vanille
Een zeer zachte en zoete smaak waar je intens gelukkig van wordt.
Bosbessen en lavendel
Jawel, lavendel kun je gewoon eten; het geeft een heerlijk aroma af. Zeer fijn in combinatie met bosbessen.
Munt en limoen
Dit is natuurlijk een klassieker, en niet voor niets: deze ingrediënten geven je water een frisse smaak.
Basilicum, aardbeien en citroen
Aardbeien en basilicum passen heel goed bij elkaar. En voor een klein zuurtje doe je er ook citroen bij. Tip: drink het wel snel op, anders worden de aardbeien papperig. Niet te ver van tevoren maken, dus.
Munt met watermeloen
De ultieme dorstlesser.
Komkommer en rozenwater
Heerlijk bij gerechten uit het Midden-Oosten: de schillen van de komkommer (eventueel bij elkaar gebonden met een keukentouwtje) met een paar druppels rozenwater.
Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je water een beetje zoet wordt.
Framboos, rozenblaadjes en vanille
Een zeer zachte en zoete smaak waar je intens gelukkig van wordt.
Bosbessen en lavendel
Jawel, lavendel kun je gewoon eten; het geeft een heerlijk aroma af. Zeer fijn in combinatie met bosbessen.
Tips:
Je kan ook andere combinaties uitproberen.
Je kunt ook bevroren fruit nemen of zelf ijsblokjes maken met stukjes fruit er in.
Probeer ook eens water met koolzuur, hierdoor krijg je fris en sprankelend drankje. Of gebruik afgekoelde groene thee (liefst cafeïnevrij) voor extra antioxidanten.
Zacht fruit en kruiden kun je ook een beetje crushen met een stamper, hierdoor krijgt het fruitwater extra smaak.
Als je een grote kan maakt kun je er steeds vers water bij blijven doen, maar na ongeveer 3 dagen in de koelkast zou ik ook het fruit vervangen.
Was het fruit altijd voordat je het in het water doet.
Wil je het water wat zoeter hebben dan kun je een beetje honing toevoegen.
Je kunt ook bevroren fruit nemen of zelf ijsblokjes maken met stukjes fruit er in.
Probeer ook eens water met koolzuur, hierdoor krijg je fris en sprankelend drankje. Of gebruik afgekoelde groene thee (liefst cafeïnevrij) voor extra antioxidanten.
Zacht fruit en kruiden kun je ook een beetje crushen met een stamper, hierdoor krijgt het fruitwater extra smaak.
Als je een grote kan maakt kun je er steeds vers water bij blijven doen, maar na ongeveer 3 dagen in de koelkast zou ik ook het fruit vervangen.
Was het fruit altijd voordat je het in het water doet.
Wil je het water wat zoeter hebben dan kun je een beetje honing toevoegen.
Reacties
Een reactie posten